تبلیغات شما اینجا گیفت کارت اپل
بستن تبلیغات [X]
عدم استعمال از نژادهای گاو گوشتی


عدم استعمال از نژادهای گاو گوشتی نژادهائی گاو گوشتی به مراد تولید گوشت، به وجود آمده اند؛ که از سرعت ارتقاء وزن روزانهٔ بالا و ضریب تبدیل غذائی پائینی برخوردارند . سرعت افزایش وزن روزمره بالا، ارتفاع مقطع دورهٔ پروار را کاهش می دهد و در سود بازدهی استفاده از انرژی و پروتئین مصرفی به وسیله حیوان ارتقا می یابد . به علاوه نژادهای گوشتی در یک وزن مشخص اندازه چربی کمتری در بدن ذخیره می کنند و نسبت گوشت لخم به بافت استخوان و چربی عمده می‌باشد . این کارداران سبب ساز می شود تا اندازه گوشت تولیدی به میزان طعام مصرفی ارتقا یابد و از اتلاف مواد خوراکی جلوگیری گردد .

در ایران متأسفانه نژاد گاو گوشتی خاصی وجود ندارد .

در سود از گاو و گوساله عده های ژنتیکی بومی و نژادهای خارجی (عمدتاً هلشتاین) به دو منظور ایجاد گوشت و شیر استعمال می شود . سرعت ارتقاء وزن روزمره پائین و ضریب تبدیل غذائی بالا (مخصوصاً در عده ژنتیکی ساکن هر ساله سبب اتلاف حجم بالای مواد خوراکی می شود . به این ترتیب سفارش می گردد که یا از شیوه اصلاح نژاد مبادرت به سنتز نژاد گوشتی در مرزو بوم شود و یا این‌که نسبت به واردات نژادهای گوشتی متناسب با حالت محیطی اقدام لازم فیس گیرد .

ماشین آلات تولید خوراک دام

کار آوری مواد خوراکی صنعت ساخت غذا دام و طیور در دنیا پرورش قابل مراعات ای یافته می‌باشد . به طوری که در حالا حاضر مواد خوراکی، بسته به نوع محیط و سطح ایجاد حیوان زیر فرآیندهای گوناگون قرار می گیرند . این فرآیندها منجر ارتقاء ارزش غذائی، کاهش مواد ضدتغذیه ای، خودداری از فساد، بهبود حمل و نقل و کاهش ضایعات مواد خوراکی می گردد . در ذیل به مهمترین موردها و مساله در این خصوص اشاره شده میباشد .

کار آوری دانه های غلات دانهٔ جو فقط غله ای هست که به وسیله اکثر رشد دهندگان گاوشیری در جمهوری اسلامی ایران مسئله به کارگیری قرار می گیرد . تنها فرآیندی که در هم اکنون حاضر در مرزو بوم ما بر روی این ماده خوراکی چهره می گیرد . بلغور کردن آن به وسیله آسیاب های چکشی جان دار در گاوداری ها و کارخانجات طعام دام می‌باشد . این مراحل معمولی سبب ساز قطعه قطعه شدن دانه جو شده و کاهش عبور دانه جو سالم از دستگاه گوارش می گردد .

البته چون تجزیه پذیری نشاسته جو بالا می باشد و درصد کنسانتره مصرفی در گاوداری های شیری در ایران دوچندان بالا میباشد . گاوهای مصرف کننده مستعد ابتلاء به اسیدوز و لنگش می شوند . به علاوه آسیاب کردن بازدارنده از دفع قطعات جو نیز نمی شود . چرا که میزان غذا مصرفی گاوهای شیری بالا میباشد و به راحتی در کف اصطبل قطعات جو در مدفوع چشم می شوند . بنابراین هر ساله میزان متعددی جو که بخش اعظم آن از روش واردات تأمین می گردد از این نحوه هدر می رود .

غلطک زدن خشک و مرطوب، فلیک کردن، تف دادن و . . . فرآیندهائی می‌باشند که برای دانهٔ غلات استفاده می شوند . به کارگیری از این رویه ها مانند، راه آسیاب کردن به وسیله گاوداران قابلیت و امکان پذیر و مقرون به صرفه نمی باشد .

براین اساس نیاز می باشد تا کارخانجات خوراک دام که سالانه مقدار زیادی خوراک دام ساخت می نمایند این فرآیندها را برای دوری از اتلاف مواد خوراکی و به کار گیری با صرفه از آنها به عمل گیرند . چرا که ساخت تغییرات در سیستم دامپروری، بالا بردن بضاعت و توان تولیدی دام ها و توسعه و گسترش واحدهای متراکم رشد دام سوای مهیا سازی و کاربرد تکنولوژی مطلوب در تغذیه دام و طیور قابلیت پذیر نخواهد بود . گسترش صنایع غذا دام در کشورهای گسترش یافته نیز با همین انگیزه بوده هست . به نحوی که امروزه اشکال فراوان متعددی از صنایع و کارخانه های به فرمان ساخت طعام دام، طعام مکمل و مواد افزودنی سرگرم هستند .

در کشورهای آسیای هم هر چندین سابقه صنعت های سابقه صنایع طعام دام تقریبا نو می باشد، البته برخی کشورها همانند تایلند، چین و هند به ترقی های چشمگیری دست یافته اند . به عنوان مثال در مملکت چین پروژهٔ عظیمی در زمینهٔ گسترش صنایع خوراک دام برنامه ریزی گردیده میباشد که طی آن اندازه ساخت طعام دام از ۳۵ میلیون بدن کنونی به ۱۱۷ میلیون بدن تا سال ۲۰۱۰ خواهد رسید .

در کشور‌ایران با توجه به محدودیت تقریبا شدید طعام دام مرغوب و پائین بودن کیفیت منابع موجود، استفاده از علم و فن آوری مناسب برای بهبود بها غذائی مواد خوراکی و تبدیل آن ها به خوراکی با بها غذائی بالاتر و تأمین توازن مواد مغذی در غذا و استعمال حداکثر از هر واحد مواد خوراکی امری اجتناب ناپذیر می‌باشد . خوشبختانه از حیث سخت افزاری طی سال‌ها قبلی تجهیزات و تجهیزات مناسب و پیشرفته ای در مملکت آماده شده می باشد .

از پاراگراف کارخانجاتی در طول دوران مدت کوتاهی کار خویش را ابتدا کرده اند ولی متأسفانه از گنجایش کامل خویش استفاده نمی نمایند و تنها دو مراحل بی آلایش آسیاب کردن بعضا از اقلام کنسانتره و ترکیب کردن مواد خوراکی کنسانتره را انجام می دهند . همینطور اعمال سیاست های بعضاً اشتباه منجر گردیده است تا تولیدات این کارخانجات تنوع نداشته و بخش اعظم کارخانجات یک جور کنسانتره و در برخی از آن‌ها حداکثر سه گونه کنسانتره تولید شود .

به کارگیری با صرفه از فرآورده های فرعی گندم و ضایعات نان سبوس گندم، ۱۵ درصد دانهٔ گندم را تشکیل می دهد . سالانه حدود ۵/۱ میلیون بدن سبوس در کشور ایجاد می شود (مرکز آمار ایران، ۱۳۸۰) .

سبوس گندم گرچه ماده خوراکی ارزشمندی میباشد البته درصد فسفر آن بالا می باشد . نسبت مطلوب در بین کلسیم و فسفر جیره گاوهای شیرده ۵/۱ تا ۲ به یک هست . به کارگیری بیش از حد سبوس منجر کاهش این نسبت می شود .

در بخشها روستائی و بخش اعظم گاوداری های نصفه صنعتی استفاده از مکمل های کلسیم نظیر کربنات کلسیم نیز همگانی نمی باشد . بدین ترتیب نسبت غیرطبیی بین این دو عنصر لااقل می تواند به مقدار فقدان هر یک از آن ها ضرر آور باشد سبوس به چهره یارانه ای بین دامداران توزیع می شود و در مواقعی گاوداران آن را از راه‌های متعدد اخذ می نمایند . با توجه به ارزان بودن آن در بعضی از فصول سال درصد این ماده خوراکی در جیره ارتقاء می یابد، که باعث به بروز اختلال فوق در دامداری ها می شود . به علاوه دفع بیش از حد فسفر سبب به آلودگی آب های سطحی هم می شود .

سالانه حدود ۲۰ درصد نان تبدیل به ضایعات می شود که با اعتنا به حجم زیاد بالای مصرف نان در مرز و بوم ما، هر ساله حدود ۳۰۰ میلیون دلار گندم هدر می رود .

کارشناسان از ضایعات نان به تیتر بزرگترین حیف‌و‌میل ملی خاطره می نمایند . ولی در یک نگاه عمیق به این مسئله، متوجه خواهیم شد که این تنها بخش ناچیزی از ضرر و زیان و زیانی می‌باشد که مصرف نامطلوب نان به همراه دارااست . تقریباً اکثر ضایعات نان که به چهره نان های کم آب می باشد به مصرف تغذیه دام می ِسد . این نان های خش اکثراً به فیس کپک زده و دربردارنده سموم قارچی بوده که برای آدم دوچندان خطرناک و سرطان زا می باشد .



:: برچسب ها : ماشین آلات تولید خوراک دام ,
ن : علی پور
ت : دوشنبه 20 اسفند 1397
جهت اطلاع از کد های قالب و ویــــرایش قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.

نام :
وب :
پیام :
4+2=:
 
(بارگزاري مجدد)