تبلیغات شما اینجا خرید گیفت کارت
بستن تبلیغات [X]
ماکیان البرز
به کار گیری
از ضایعات نانوایی در تغذیهء تک معده ای ها در مطالعات متعددی ضایعات کم آب نانوایی ((Dried bakery by products به عنوان یک منشاء انرژی برا ی جوجه های گوشتی در کشورهای غربی زمینه به کار گیری قرار گرفته (۹، ۱۰، ۱۱و ۱۲)، لیکن کاربرد این مواد به برهان ابهام در مورد اندازه نمک و چربی غالبا با شک وتردید یار بوده است . با دقت به اهمیت این منابع به تیتر منبع انرژی، مدلهای آماری خاصی جهت برآورد انرژی قابل متابولیسم آنان نیز ارایه شده است (۷) . در سال ۱۳۶۵ دامرون و همیاران (۹) نشان دادند که به کار گیری از ضایعات نانوایی در جیرهء مرغ های گوشتی بدون تاثیر منفی بر عملکرد آن‌ها تا ۱۵% جیره امکان پذیر می باشد . پاتریک وشای بل (۱۶) جایگزینی اثر گذار منتخب از غلات جیره مرغهای گوشتی با ضایعات نانوایی را تایید نمودند . عبدالطیف و همکاران (۵) گزارش کردند که وارد سازی ضایعات نانوایی به جیره مرغهای گوشتی تا ۳۰% جیره تاثیر منفی بر پرورش مرغ ندارد . مخلوط نان کم آب قضیه به کار گیری آنان دوچندان شبیه با مثال های نظارت گردیده بوسیله نگارنده میباشد (جدول ۲) . ازاین و داو (۶) مصرف ۱۰ % ضایعات نانوایی به جای ذرت و سویا در جیره توله خوک های شیر خوار را مثبت تحلیل نموده، لیکن تاکید داشته اند که در صورت استفاده از ضایعات نانوایی برای حیوان ها جوان تک معده ای بایستی به ادغام این مواد به خصوص از لحاظ اسیدهای آمینه ای همچون لیزین اعتنا بیشتری شود . از مجموع مطالعات مرتبط چنین بر می آید که به کار گیری از ضایعات نانوایی تا ۲۰ ۳۰% جیره در جایگزینی با غلات در جیره مرغهای گوشتی قابل سفارش می‌باشد .
ادغام
مواد مغذی ضایعات نانوایی یک نکته حساس در رابطه با ضایعات نانوایی، تفاوت فاحش در مدل و ماهیت این مواد در کشورهای متفاوت و چه بسا بخشها گوناگون یک مرزو بوم است . در تمام مطالعات انجام گردیده در کشورهای غربی، ضایعات نانوایی مشتمل بر بیش تر ، خرده و بخشهای غیر قابل مصرف نان های حجیم و شیرینی ، عده آوری شده از نانوایی ها و بقیه صنایع و کارگاههای دارای ربط با تولید نان و شیرینی می باشد(۱۲) . حال آنکه درایران و بیشتر کشورهای خاورمیانه این مواد عمدتا دربرگیرنده بخش هایی از نان های مسطح خشک، چرب و کپک زده توده آوری گردیده از خانواده ها (سطح شهرها ) و نانهای سوخته و به فروش نرفته ، خمیر و ضایعات آرد توده آوری شده وعظ می کرد ز نانوایی ها می باشد که در مقایسه با نانهای حجیم و ضایعات شیرینی پزی ها جز در موارد محدود (مثل نان تافتون) دارای میزان کمتری چربی می باشند . مجموعهء این مواد به دلیل طرز جمع آوری، روش و دوران انبار سازی، آلوده به انوع کپک ها و قارچها و نتیجتاً حاوی مقادیر قابل توجهی از سموم مترشحه (متابولیت ها ) از انها می باشند (۹، ۱۱) . آزاین و داو (۶) میزان پروتئین خام، چربی، سدیم، کلر و فسفر جانور در ضایعات نانوایی زمینه استعمال در آزمایش خویش را به ترتیب ۹۹/۱۲، ۹۵/۱۱، ۵۷۵/۰، ۱۵/۱، ۲۶/۰ و ۲۶/۰ درصد اعلام نمودند . عبدالطیف و همکاران (۵) آنالیز جامع تری از ترکیب ضایعات نانوایی قضیه استفاده ارایه کرده اند . مقادیر ترکیبات فوق در مثال های آن‌ها به ترتیب ۵۳/۱۲، ۰۴/۱۱، ۹۳/۰، ۳۷/۱ و ۵۲/۰ ذکر گردیده می باشد . مخلوط مواد مغذی مثال های نان خشک معمولی و کپک زده توده آوری شده از شهرستانهای خرم آباد، شهرکرد و زرند (کرمان ) در جدول ۲ ارایه گردیده هست . کپک زدگی نان موجب کاهش قابل توجهی در مقدار ویتامین ها و ارتقا میزان تمام اجزائ موضوع لحاظ در تجزیه تقریبی می شود .
معضلات
مربوط به استفاده از ضایعات نانوایی در تغذیه تک معده ای ها ۱ عدم دسترسی مداوم به انبوه نان کم آب : تعدد و کوچک بودن مراکز عده آوری نان کم آب و پراکنده گی آنها در حاشیه شهرها موجب شده که علی رغم ظاهر مورد دسترسی مداوم به مقادیر انبوه (مثلا در توا‌ن ۵ تن ) نان خشک به راحتی قابلیت و امکان پذیر نباشد . توده آوری ضایعات از منازل، شغل کانال ای از افراد دارای طیف سنی ۱۳ ۱۲ تا۶۰ ۵۰ ساله میباشد که غالبا ادله واسطه های فروشگاه دار یا این که انبار داری می‌باشند که نان کم آب های عده آوری شده را تحویل می گیرند . افراد انبار دار خویش اکثر وقت ها به عامل عدم تمکن مالی با اخذ پول ازگاودارها و پروار بند های گوساله اندازه معینی نان خشک برا ی آن ها عده آوری کنند .
۲ عدم ثابت بودن ترکیب نان خشک: مخلوط ضایعات نانوایی و نان خشک به حیث اندازه آرد، خمیر و نان و درصد چربی ،نمک و زباله زیاد متعدد میباشد . ثبات نسبی مخلوط هر قسمتی از غذا دام برای جیره نویسی و عدم نیاز به بررسی مکرر آن امری لازم می‌باشد .
۳ آلودگی به کپک: این مسئله به عنوان مهمترین خلل در به کارگیری از نان خشک و ضایعات نانوایی جهت فایده گیری از آن ها در طعام دام مطرح شده است . حقیقت این می‌باشد که یک تکه نان خشک آبی‌رنگ و یا این که سیاه گردیده از کپک ممکن می باشد دارای آلودگی کمتری به سموم قارچی در مقایسه با بسیاری از ذرت ها و یا این که پودر ماهی های قضیه استعمال در بازار ایران باشد . وجود کپک زدگی بیان کنده همان نسبت آلودگی به سموم قارچی نمیباشد چون بسیاری از کپک ها متابولیت های ثانویه موسوم به سموم قارچی را ترشح نمی کنند .کشور ایران از گزاره کشورهایی میباشد که حتی در مقایسه با بعضا کشورهای آفریقایی از گزاره مصر، در مسئله شناسایی سموم قارچی و احوال استانداردهای مربوط به حد اقل مجاز هر سم در منابع غذا انسان و دام عقب باقیمانده میباشد . همچون بقیه منابع خوراک آدم و دام، داده ها جامعی در زمینه مدل و مقدار سموم قارچی در ضایعات نان ونانوایی برای نواحی گوناگون کشور وجود ندارد . . تجزیهء دو دسته دارای اهمیت مایکوتوکسین یعنی آفلاتوکسین واکراراتوکسین (Ocharatoxin) حاکی از وجود به ترتیب مقادیر۲۰ ppm و ۲۲۱۰ppb از این مواد در هر گرم از نمونه های کپک زده نان کم آب توده آوری شده از شهرستانهای، خرم آباد، شهرکرد و زرند (کرمان ) بوده (اطلاعات فردی نشر نیافته ) . مقادیر فوق بیش از حد مجاز وجود این مواد در غذا دام می باشند . اندازه زیرالنون و سم تی ۲ هم کمتر از ۵ ppm تشخیص داده شد . با دقت به اثرات مخرب و گسترده، آفلاتوکسین ها مهم‌ترین سموم قارچی در ضایعت نان و نانوایی ها می‌باشد که می بایست تمهیدات حتمی برای خنثی سازی و یا این که تقلیل آن‌ها به زیر مرحله مجازاندیشیده شود .


:: برچسب ها : ماشین آلات تولید خوراک دام ,
ن : علی پور
ت : جمعه 2 فروردين 1398
جهت اطلاع از کد های قالب و ویــــرایش قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.

نام :
وب :
پیام :
4+2=:
 
(بارگزاري مجدد)